Punajuuri-sinihomejuustopasta

Lueskelin oululaisten Pastanjauhajien blogia, heillä oli syysaiheinen reseptikilpailu vähän aikaa sitten. Sieltä löytyi Punajuuri-vuohenjuustopasta (valitettavasti en saanut laitettua linkkiä suoraan kyseiseen postaukseen) ja koska punajuuri on minun lempijuures, päätin tietenkin kokeilla tätä. Ohje hieman muuttui lennosta, koska jääkaapissani oli pala luomu-sinihomejuustoa, joten käytin sen vuohenjuuston sijasta. Tuli aivan uskomattoman hyvää, tätä teen kyllä muulloinkin ja voisi kokeilla sitä vuohenjuustoistakin versiota. Alla siis oma tekeleeni.

Punajuuri-sinihomejuustopasta (n. 3 annosta)


n. 2 rkl (luomu)auringonkukkaöljyä
1-2 (luomu)valkosipulin kynttä
3 (luomu)punajuurta
n. 1 dl vettä
ripaus (luomu) Herbamare-yrttisuolaa
 2 dl (luomu)ruokakermaa
n. 1/2 tl mustapippuria
100-150 g (luomu)sinihomejuustoa
(hunajaa, itse jätin hunajan laittamatta)
Keitettyä (luomu)pastaa

Kuori punajuuret ja suikaloi hyvin ohuiksi lastuiksi tai raasta raastimen suurella terällä. Tämä onnistuu aika mukavasti jos on hyvä kuorimaveitsi, jolla saa punajuuresta ohuita lastuja. Varo sormia!

Kun aloitat keittelyn niin laita samalla pastavesi kiehumaan, niin pasta on suunnilleen sopivasti valmista.

Kuumenna suuri pata tai kasari ja lorauta pohjalle öljyä. Lisää pilkottu valkosipuli ja punajuurisuikaleet ja pyörittele vähän aikaa. Lisää pikkuisen vettä ja Herbamare (tai kasvislientä) ja hauduta vähän aikaa (n. 5 minuuttia) kannen alla. Lisää sitten pippuria ja ruokalerma ja hauduta vielä, jotta punajuuret kypsyvät (n. 10 minuuttia, maista välillä).

Lisää kastikkeeseen murusteltu sinihomejuusto, sekoita. Lisää sitten keitetty, valutettu pasta ja sekoita. Voit koristella annosta vaikkapa muutamalla sinihomejuusto-murusella, tai tuoreella basilikalla.

Suolaa tähän ruokaan ei kovinkaan paljoa kannata lisäillä, koska sinihomejuusto on tunnetusti aika suolaista. Itse laitoin vain vähän Herbamare-yrttisuolaa ja pastan keitinvedessä tietenkin oli suolaa mukana. Sopiva suolaisuus kannattaa maistella ennen ruuan tarjoamista.

Kommentit

  1. Täällä oli just yhden lapsen kanssa keskustelua sinihomejuustosta, että onko se ällöä vai ei. Ehkä pitäisi laittaa jotain tämmöistä niin saisi itse päättää onko hyvää =)

    VastaaPoista
  2. Lapset joko tykkää tai ei tykkää tuosta sinihomejuustosta. Täällä perheessä tykätään :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit