Uusi syksyn kasvisruokasuosikki on syntynyt! Paahdetut mausteiset porkkanat riisi-quinoapedillä, gluteeniton (muunnettavissa helposti myös vegaaniseksi)


Tykkään usein iltaisin, hetki ennen nukkumaanmenoa, selailla Pinterestistä kaikenlaisia ihania ideoita. Suuri osa ideoista on, yllätys, yllätys, ruokaan liittyviä. Maanantaina oli vapaapäivä ja poikani oli tulossa syömään, joten aamupäivällä hetken Pinterestiä selattuani löysin jostain ulkomaiselta nettisivulta ihanan näköisen "salaattikuvan". Totesin, että tämän on pakko olla hyvää!

Viime aikoina on jostain syystä vaan alkanut tehdä mieli yhä useammin kasvisruokaa, joten siitäkin syystä tämä resepti houkutti. Hieman tein alkuperäiseen omia twistejä ja millainen sielua ja ruumista ravitseva ruokaelämys tästä tulikaan! Uusi kasvisruokalemppari on nyt löytynyt. Tämä maistuu yhtä ihanalta höyryävän kuumana taikka kylmänä salaattina.



Paahdetut mausteiset porkkanat riisi-quinoapedillä n. 4:lle


6 suurta porkkanaa (voi olla värikkäitäkin porkkanoita)
3 rkl miedon makuista ruokaöljyä (minulla oli pistaasiöljyä)
2 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
2-3 tl korianterin siemeniä rouhittuna
1/2 tl kurkumaa 
ripaus cayenne-pippuria
suolaa, mustapippuria
200 g täysjyväriisi-quinoa-seosta (tai täysjyväriisiä)
vettä ja suolaa riisi-quinoan keittämiseen
1/2 tl kurkumaa 
n. 100 g (luomu) rusinoita tai korintteja
kourallinen pinjansiemeniä
kourallinen hienonnettua korianteria (tuore yrtti)
200 g fetajuustoa (voi jättää poiskin, jolloin ruuasta tulee täysin vegaaninen)

Sitruunakastike:
1/2-2/3 dl sitruunamehua
1-2 rkl omenaviinietikkaa
3-5 tl hunajaa
n. 4 rkl hyvän makuista öljyä (minulla oli pistaasiöljyä)

Laita uuni kuumenemaa 200 asteeseen. Kun uuni on kuuma, paahda siellä ensin pinjansiemeniä muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet väriä. Varo polttamasta! Laita sitten siemenet sivuun odottamaan.

Kuori porkkanat ja viipaloi ne n. 1/2 cm paksuisiksi siivuiksi. Lorauta leivinpeltille ruokaöljyä ja lisää öljyyn juustokumina, rouhitut korianterin siemenet, kurkuma, suolaa, mustapippuria ja ripaus cayenne-pippuria. Heitä porkkanaviipaleet sekaan ja sekoittele käsin niin että mausteet tarttuvat porkkanaviipaleisiin. Laita porkkanat sitten uuniin n. 15-20 minuutiksi, kunnes ne ovat paistuneet kypsiksi.

Keitä riisi-quinoa (tai tumma riisi) pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi, mutta lisää keitinveteen suolan lisäksi 1/2 tl kurkumaa. 

Sekoittele riisi-quinoan kypsyessä sitruunakastikkeen ainekset. Kun riisi-quinoa on kypsää, sekoita joukkoon sitruunakastike ja rusinat/korintit. Lisää riisin joukkoon kypsät porkkanat, tai kaada riisi ensin tarjoiluvadille ja kippaa porkkanat päälle. Murustele päällimmäiseksi fetajuusto (tai vegaanista juustoa, tai jätä juusto kokonaan pois), heitä koristeeksi kourallinen hienonnettua korianteria ja lopuksi pinjansiemenet. 

Ihanaa kuumana, yhtä ihanaa kylmänä salaattina tai eväänä seuraavana päivänä!

Kommentit

Suositut tekstit