Kana korma ja naan

Tätä ruokaa kokkailin jokin aika sitten. Teki mieli mausteista ruokaa pienen flunssan vuoksi ja mikäs sen parempaa kuin kana korma! Tämä on suosikki-annokseni intialaisissa ravintoloissa ja olen päättänyt oppia tekemään yhtä hyvää kana kormaa kotona. Tällä ohjeella päästiin jo aika lähelle, löytyi googlettamalla Kodin kuvalehden sivuilta. Intialaisen ruuan kaveriksi pitää aina tehdä ehdottomasti naan leipiä ja tällä kertaa kokeilin alla olevaa ohjetta, jonka alkuperäisen version löysin Hellapoliisilta. Näistä tulee ihanan pehmoisia leipäsiä, suosittelen kokeilemaan!

Kana korma 6-8:lle


Kastike:
3 suurehkoa sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 6-8 valkosipulinkynttä)
2-3 sentin pätkä inkivääriä
6-8 vihreän kaardemumman palkoa (tai mustia kaardemumman siemeniä n. 1 tl)
10-12 kpl neilikkaa (tai n. 1 tl jauhettua)
25-30 kpl mustapippureita
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
3-5 tl korianterin siemeniä
chiliä maun mukaan (itse laitoin Poppamiehen Sudden death-chilikastiketta n. 1/2 tl)
2-3 kanelitankoa
800-1000 g broileria suikaleena tai kuutiona (maustamatonta)
rypsiöljyä paistamiseen
1 1/2 - 2 tl suolaa
500 g tomaattimurskaa
n. 4 dl paksua maustamatonta jugurttia (turkkilaista tai kreikkalaista)

Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuori kaardemummat, mikäli käytät vihreitä palossa olevia. Laita kaardemummansiemenet mortteliin neilikoiden, mustapippureiden ja korianterinsiementen kanssa. Jauha mausteet hienoksi ja lisää seokseen vielä jeera (en ole tätä ainakaan Oulussa nähnyt koskaan muuta kuin jauheena).

Mikäli käytät broilerinfilettä tms. paloittele broileri suupaloiksi ja jätä odottamaan paistoa.

Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Varo ettei seos pala. Lisää joukkoon inkivääri, mausteseos ja kanelitangot. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti (tämä on lopullisen maun kannalta tärkeää). Lisää öljyä tarvittaessa.

Lisää sipuli-mausteseokseen sitten broileripalat ja sekoittele. Alenna lieden lämpöä ja kypsennä broilerit sekoitellen, ettei mausteet pääse palamaan. Lisäile taas öljyä, jos tarvitsee.

Lisää paistettujen kanojen sekaan suolaa ja tomaattimurska ja kuumenna, kunnes öljy nousee keitoksen pinnalle. Lisää sitten jugurtti ja sekoittele seos tasaiseksi. Maista suola ja lisää tarvittaessa. Kuumenna vielä ja kana korma on valmista tarjottavaksi riisin ja naan-leipien kera.



Naan-leivät 16 kpl

4 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 lt suolaa
2 rkl sokeria
1 dl neutraalia öljyä (esim. rypsi)
1 dl maustamatonta jugurttia (minulla oli paksua kreikkalaista jugurttia)
2 kananmunaa rakenne rikottuna
2 tl leivinjauhetta
n. 12 dl vehnäjauhoja (+ jonkin verran leivontaan)

Leipien voiteluun:
sulatettua voita ja halutessasi hienonnettua valkosipulia
(seesamin tai unikon siemeniä)

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää veteen suola, sokeri, öljy, jugurtti ja kevyesti vatkatut kananmunat.

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen. Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran.

Ota taikinasta noin golfpallon kokoisia paloja. Pyöritä osat palloiksi käsien välissä ja kaulitse niistä sitten soikeita n. 1 cm paksuja leipiä.

Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele sulatetulla voilla (jossa hienonnettua valkosipulia) ja ripottele pinnalle halutessasi unikon- tai seesaminsiemeniä.

Paista leivät 275 asteisessa uunissa (keskitasolla) 5-8 minuuttia.

Syö leivät tuoreena intialaisen ruuan kanssa.



Kommentit

Suositut tekstit