Siemenkuorrutettu lohi ja appelsiinikastike

Lisää lohta... kaupassa oli tarjouksessa kokonainen norjalainen lohi, joten siitähän riitti kahteen erilaiseen ruokaan (+pää ja ruodot liemeksi kolmanteen). Eilen sitruslohta ja tänään sitten siemenillä kuorrutettua lohifilettä appelsiinikastikkeen ja lohkoperunoiden kera. Herkkua oli tämäkin ja mahtavaa vaihtelua perinteiselle uunilohelle. Perheenjäseniltäni koitin udella, että oliko eilinen sitruslohi vai tämä siemenlohi parempaa, mutta molemmat kuulostivat olevan yhtä lailla maukkaita. Hyvä niin. Tämän lohen ohjeen löysin vuoden ensimmäisestä K-Ruoka-lehdestä.


Siemenkuorrutettu lohi ja appelsiinikastike 4:lle

ruodoton lohifilee (n. 800 g painoinen)
n. 1 tl suolaa
n. 1/2 tl rouhittua mustapippuria
3-4 rkl tulista sinappia
60-80 g siemensekoitusta (esim. valmista salaattisiemenseosta tai tee itse oma seos. Minä käytin auringonkukansiementä, kurpitsansiementä, pinjansiementä, kuorimatonta seesaminsiementä ja hampunsiementä)
Tilliä koristeeksi

Appelsiinikastike:
1 tlk (200 g) kermaviiliä
1/2 dl hienonnettua tilliä
3 rkl appelsiinimehua
n. 1 tl raastettua appelsiinin kuorta
ripaus suolaa

Laita lohifilee leivinpaperin päälle uunipeltille nahkapuoli alaspäin. Mausta file suolalla ja pippurilla. Levitä sitten fileen päälle keros sinappia ja ripota siemenseos sinaappipinnan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Samalla peltillä paistuu myös öljyssä ja mausteseoksessa pyöritellyt lohkoperunat tai uunijuurekset.

Tee lohen kypsyessä kastike. Sekoita kermaviilin joukkoon kaikki kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Maista. Anna maustua jääkaapissa lohen kypsymisen ajan.

Koristele kypsä lohi tillillä ja tarjoa appelsiinikastikkeen kera. Lisäkkeeksi sopii erinomaisesti lohkoperunat ja/tai uunijuurekset.


Kommentit

Suositut tekstit