Turkinpippurikakku

Poikani sai opiskelupaikan tammikuun loppupuolella. Kylläpäs meidän perhe oli iloinen ja onnellinen! Poika yritti päästä ko. kouluun jo viime keväänä, mutta ei päässyt. Nyt heltisi peruutuspaikka ja kun ala on vielä sellainen, joka poikaa kiinnostaa, niin kyllähän tämä oli juhlan paikka!

Töissä on ollut viime aikoina aika paljon leivontaa, joten kotona on silloin kiva leipoa helppoa ja nopeaa. Päädyin tekemään kokeilumielellä kahvikakun, jonka maustoin turkinpippurirouheella. Tämä olikin todella hyvää, suosittelen! Kakun ulkonäkö olisi vaatinut ehkä jonkinlaisen kuorrutuksen, jollaisen kehittelen varmasti sitten seuraavalla kerralla. Tämä taikina toimisi varmasti todella hyvin myös muffinsseina kera sitruksen makuisen kuorrutuksen.


Turkinpippurikakku


200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa(lämmitä esim. mikrossa tai kattilassa höyryäväksi)
100-150 g turkinpippurirouhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää sitten kananmunat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa siivilän läpi vaahdon joukkoon ja sekoita esim. puuhaarukalla. Lisää ensin n. puolet jauhoista ja sekoita ja lisää välissä lämmitetty maito. Lisää sitten vielä loput jauhot ja turkinpippurirouhe ja sekoita taikina hyvin, että jauhot sekoittuvat tasaisesti.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tai tee muffinsseja muffinssivuokiin). Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteen lämmössä n. 45-60 min. Kokeile kypsyyttä tikulla: mikäli taikina ei tartu kakun keskelle tökättyyn tikkuun, on kakku kypsää.

Jäähdytä kakkua vähän aikaa vuokassa ja kumoa se sitten tarjoiluvadille. Voit sihdata jäähtyneen kakun päälle esim. tomusokeria tai tee kuorrutus esim. tuorejuustosta, kermavaahdosta ja limen mehusta/kuoresta.

Kommentit

Suositut tekstit