Kinderpiirakkaa

Poikani Jussi innostui eilen leipomaan kanssani kinderpiirakan. En muista sellaista koskaan tehneeni, joten siitä johtui tämä valinta tällä kertaa: halusin kokeilla jotakin uutta. Netistä etsin ohjeita ja alla oma versioni. Piirakasta tuli kyllä oikein maistuvaa, mutta ensi kerralla teen ehkä kuitenkin hieman erilaisen pohjan. Tämän leivonnaisen "juju" on ehdottomasti päälle tuleva voikreemi ja sulatettu suklaa. Tosin alla olevassa ohjeessani voikreemiä tulee aika ohut kerros... suosittelen tekemään n. 1,5 kertaisen annoksen, jolloin piirakka on varmasti vieläkin parempi!


Kinderpiirakka (uunipeltillinen, n. 25 palaa)

Piirakkapohja:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
 
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa
Voikreemi:
200 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 kananmunan keltuaista  
Piirakan kuorrutus & koristelu:
200 g tummaa suklaata
koristeluun vähän valkosuklaata tai tomusokeri-vesi-kuorrutusta tai nonparelleja  

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Laita kattilaan vesi ja paloiteltu voi ja kiehauta (kunnes voi on sulanut). Kaada kuuma vesi-voi-seos jauhoseoksen joukkoon ja hämmennä puukauhalla sekaisin. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipeltille ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30-35 minuuttia. Ota piirakkapohja uunista ja anna jäähtyä. 

Tee sillä aikaa voikreemi. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Levitä kreemi jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi kylmään, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään. Mikäli haluat kreemikerroksesta vähän paksumman, suosittelen tekemään 1,5 kertaa ohjeen määrän.

Paloittele suklaa mikron kestävään astiaan ja sulata välillä sekoittaen, tai sulata suklaa kattilassa vesihauteessa. Kaada suklaa piirakan päälle ja levitä nopeasti, ettei suklaa ehdi jähmettyä. Suklaata tulee ohut kerros, joten mikäli haluat paksumman kerroksen, sulata hieman enemmän suklaata.

Koristele kinderpiirakka halutessasi sulatetulla valkosuklaalla, vesi-tomusokeriseoksella tai vaikkapa värikkäillä nonparelleilla.



Kommentit

Suositut tekstit