Viikonloppu siskon luona

Olipas erilainen ja oikein mukava viikonloppu. Perjantaina matkasin Lennun kanssa sisareni luo. Siskoni järjesti ristipistelyä harrastaville ystävättärilleen viikonlopputapaamisen ja näissä merkeissä viikonloppu siis sujahti. Itse en kylläkään ollut pistelemässä vaan auttamassa ruuanlaitossa.

Perjantaina perille päästyämme aloin leipomaan focaccia-leipää ja tein halloumi-salaattia. Iltapalaksi oli focaccian loppuja ja lisäksi mysliä ja jugurttia.

Lauantaina aamulla heräsimme siskoni ja Lennun kanssa kuudelta ja koska oli niin kaunis ilma, kävimme tunnin kävelylenkin metsässä. Olipas aivan ihana tapa aloittaa päivä! 

Lampaita lauantain aamu-lenkillä.
Aamu-lenkin maisemia.
Lenkin jälkeen keittelin kaurapuuroa ja mansikka-raparperikiisseliä aamupalalle ja käsityöläisten aloitettua uurastuksensa aloin leipomaan ja valmistamaan lounasta: lohi- ja linssikeittoa (linssikeitto oli maidoton/vege vaihtoehto). Iltapäiväkahvilla tarjosin mansikka-marenkikakkua (tästä tulee postaus) ja Vilhelmiinoja (tämä oli maidoton, koska leivoin maidottomalla margariinilla), sekä luumukakkua (munaton ja maidoton, käytin maidotonta margariinia ja soija-maitoa). Päivälliseksi valmistin perunasalaattia (juuri tähän salaattiin minulla ei valitettavasti ole ohjetta, mutta tämä on aika lähelle) ja lisäksi paistoin broilerivartaita. Paistelin myös rieskoja aamupuuron tähteestä.

Sunnuntai-aamuna heräsimme taas kuudelta ja lähdimme siskoni ja Lennun kanssa aamulenkille. Tällä kertaa juoksimme melkein 6 kilometriä ja olipas aivan ihanaa jälleen kerran. Tosi mukava on lenkkeillä välillä aivan uusissa maisemissa.

Pitkäsarvisia sunnutai-aamun juoksulenkillä (onneksi ei tarvinnut juosta näitä karkuun).

 Lenkin jälkeen olikin mukava tulla syömään aamupalaa, joka koostui illan rieskoista ja tarjolla oli myös mysliä ja jugurttia. Lounaalle paistoin kasvisgratiinia, jota valmistin myös kesäkuussa eräissä rippijuhlissa. Tähän on tulossa postausta myöskin :) Jälkiruoka-kahville leivoin vielä raparperipiirakkaa, johon ohje löytyy Kirsin keittiöstä.

Puolen päivän aikaan lähdimmekin sitten kukin suunnallemme, me Lennun kanssa kohti Savonlinnaa ja loput käsityöläiset lähtivät kohti pohjoista. Mukavaa oli, kiitos vaan kaikille mukavasta seurasta ja erityis-kiitos siskolleni, kun hän tällaisen tapahtuman järjesti!

Kommentit

  1. Ai että auttamaan ruoanlaitossa... hmmm en kyllä koskenutkaan keittiövälineisiin, mitä nyt lusikalla lapoin herkkuja suuhun =D. Kiitos tosi paljon. Oli ihan kesäloma mullakin, kun lapset oli melkein hoidossa ja valmis ruoka oli nenän alla ihan yhtenään ja ei tarvinnut muuta kuin pistellä =D, joka ei siis ole uurastusta missään muodossa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos muuten noista ohjeista. Niitä varmaan yks sun toinenkin käy lueskelemassa =D

    VastaaPoista
  3. Kiitos vielä tätäkin kautta ihanista herkkuruuista viikonloppuna! Kuten Virpikin tuossa sanoi, ihan kuin hemmottelulomalla olisi ollut kun ei tarvinnut muuta kuin tehdä käsitöitä ja kävellä valmiiseen ruokapöytään. Ihan luksusta :) Ja tosi kiva kun laitoit noita linkkejä resepteihin!

    VastaaPoista
  4. Heh! niinpä minäkin katsoin,että muka auttamassa. Kyllä sä ihan taisit yksin kaikki ahkeroida, kiitokset hurjan hyvistä herkuista. Reseptit menee talteen omaa inspiraatiota odottelemaan!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Marika ihanasta ruoasta!!! Kokeilin jo ohjeillasi halloumi-salaattia ja focaccia-leipää. Mies ja poikakin tykkäs kovasti. Täytyy kokeilla muitakin blogistasi löytyviä herkkuja.

    VastaaPoista
  6. Hei vaan kaikille! Minulla oli oikein ihana viikonloppu, sai keskittyä itse asiaan eli ruuanlaittoon ja te kaikki saitte keskittyä käsitöhin, niinkuin oli tarkoitettukin :) Olipas todella mukava tutustua teihin kaikkiin ja mukava että ruoka maistui, se on aina paras kiitos kokille :)

    Mukavaa kesänjatkoa kaikille! Kiva kun olette kommentoineet ja testailleet reseptejäkin :) Kirjoitelkaahan jatkossakin mielipiteitä resepteistä, joita uskaltaudutte kokeilemaan ;)

    VastaaPoista
  7. Kiitos hirveästi herkuista! Ja lenkkiseurasta :) Oli meillä niiiiin luksusta!

    Lennu

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit