Kesäinen päivä

Tänään olikin oikein kesäinen päivä, oikein ihana päivä. Aurinko paistoi ja oli ihan lämmintä, vaikkakin aika tuulista. Kävin puutarhalla ja toivoin löytäväni parevekkeelle amppelimansikan ja ruukkutomaatin, mutta valitettavasti puutarha jossa kävin, oli eilen myynyt kaikki tomaatit ja mansikat loppuun! No, sain muutaman kukan kuitenkin ja puutarhalla oli aivan uskomattoman kaunista. Kukkaloistoa parhaimmillaan.


Illemmalla rakas ystäväni tuli päivälliselle luokseni ja olipas aivan ihana kokata jollekin muullekin välillä kuin omalle perheelle (siis itselleni ja pojalle). Vaikka tykkään kokata ihan vaan omallekin perheelle, mutta joskus on mukava kestitä vieraita.

Halusin tehdä ruokaa valurauta-muurikalla, joten tein ihan tavallista ja yksinkertaista ruokaa. Paistoin muurikassa jauhelihapihvejä Highlanderin jauhelihasta. Lisäksi paistoin varhaiskaali-kevätsipuli-varhaisperuna-sekoitusta, jonka vain maustoin soijakastikkeella ja Herbamarella. Paistelin muurikan reunalla vielä muutaman siivun halloumi-juustoa. Muurikka-ruokien lisäksi tein avocado-greippi-salaattia ja toisen salaatin pelkistä erilaisista tomaateista ja kurkusta (kuvassa).


Syönnin jälkeen käytiin vielä kävelyllä Ainolan puistossa. Ystäväni sai näin hienoja otoksia tiais-äidistä (sinitiainen?), joka kävi syöttämässä piipittäviä poikasia ahkerasti (minun otoksissa näkyi pelkkä pönttö, ilman sitä lintua :)



Illalla kotona paistoin vielä muutaman muurinpohjaletun pojalle ja itselle "jälkkäriksi". Nämä oli tarkoitus paistaa jo päivällisen jälkiruuaksi, muttei olisi jaksettu niitä silloin syödä.


Mukavaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

  1. Näyttääpä herkulliselta - etenkin nuo letut =D

    Ja sinitiaisesta voit ottaa tuon kysymysmerkin pois... =D

    VastaaPoista
  2. Tänään on ollut todellakin niin UPEA sää! Niin ihanan kesäistä. Oikein istuin pihalla ja katselin ympärilleni, NAUTIN :)

    Mulle tuli vesi kielelle kun luin mitä ruokaa olet tehnyt ja sitten vielä kuva salaatista.. ja lettuja! Nammmmmms!

    VastaaPoista
  3. Voi nuo letut maistuisi jälkiruuaksi (syön tässä samalla, kun surffailen blogeissa).

    Kaunista viikonloppua :)

    VastaaPoista
  4. Virpi: Kiitos tiedosta, arvasinpas oikein tuon linnun! :)

    Marika: Ruoka oli kyllä ihan hyvää (vaikka vähän ylipaistoin kaalia.. varhaiskaali kypsyy muurikassa todella nopeasti, muutamassa minuutissa!)

    Trina: Heh, itsekin surffaan usein samalla kun syön (tai syön samalla kun surffaan).

    Kaunista sunnuntai-päivää sinullekin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit