Soodaleipä

Reissun jälkeisenä aamuna piti saada aamupalapöytään leipää nopeasti, joten eikun soodaleivän tekoon. Tämä leipä on tosi helppo ja nopea tehdä, joten kannattaa kiireettömänä viikonloppu-aamuna kokeilla ja nauttia uunituoreesta leivästä aamukahvin tai teen kanssa.

Soodaleipä (1 leipä)

1/2 dl (luomu) vehnäleseitä (muutkin leseet käy)
n. 5 dl (luomu) vehnä- tai sämpyläjauhoja (itse laitoin myös hiivaleipäjauhoja)
1 tl (ruusu) suolaa
1 tl soodaa
3 1/2 dl (luomu) jugurttia (hieman vedellä laimennettu) tai piimää
  


Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.

Kaada vehnäleseet, n. 5 dl jauhoista, suola ja sooda kulhoon ja sekoita. Lisää neste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taikinaa ei saa vaivata, ettei leivästä tule sitkeää. Lisää hieman jauhoja, jos taikina on liian löysää. Taikina on kuitenkin aika tarttuvaista, sitä ei kannata pelästyä.

Kumoa taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja ripottele pinnalle jauhoja. Muotoile pyöreäksi leiväksi jauhoja apuna käyttäen.                                                                

Paista leipä heti 200 asteisessa uunissa, toiseksi alimmalla tasolla 30-40 minuuttia. Leipä on kypsä kun pohjaa kopautettaessa kuuluu kumea ääni.                                                                                    
Tarjoa leipä lämpimänä ja syö mielellään samana päivänä.                                                                    
 
                                          
                                                                      







Kommentit

Suositut tekstit