Jeanin tiikerikakku

Innostuin taas selailemaan Anna Bergenströmin kirjoja, joita minulla on kaksi. Tänään kokeiluun päätyi Jeanin tiikerikakku kirjasta Joka kokin keittokirja. Leipää piti leipoa kuitenkin, joten poikani teki sitten tämän kakun. Itse toimitin assistentin virkaa ja luin keittokirjaa samalla kun poika teki kakkutaikinaa.

Kakusta tuli tosi hyvä. Viimeisimmästä tiikerikakusta onkin aika pitkä aika, en edes muista milloin sellaista olisin viimeksi tehnyt. Siksi en osaa tehdä vertailua, mutta tämä oli kyllä hyvää.

Jeanin tiikerikakku (n. 1 litran vetoinen vuoka)

Taikina:
200 g voita
2 1/2 dl (luomu) ruokokidesokeria (tai tavallista hienoa sokeria)
3 (luomu) kananmunaa
3 1/4 dl (luomu) vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Vaalean taikinan maustamiseen:
n.1 1/2 tl (luomu) appelsiininkuorijauhetta (tai tuoreen appelsiinin kuori)
1 rkl (luomu) sitrusmarmeladia (tai appelsiinimarmeladia)
Tumman taikinan maustamiseen:
1 rkl (luomu) kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen (leipä)vuoka.

Vaahdota huoneenlömpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina sitten kahteen yhtä suureen osaan. Mausta toinen osa appelsiininkuorella ja marmeladilla ja toinen kaakaojauheella ja vaniljasokerilla.

Laita vuokaan taikina kerroksittain, ensin vaaleaa taikinaa ja sitten tummaa (ja vielä kerros vaaleaa päälle, mikäli sitä on jäljellä). Töki sitten vuokaa lusikalla niin, että taikinat hieman sekoittuvat (tämä homma ei meillä koskaan onnistu, mutta kakusta tulee hyvää joka tapauksessa!).  Tasoita taikinan pinta mahdollisimman tasaiseksi.

Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla: Kun taikina ei enää tartu tikkuun, kakku on valmis.

Kommentit

Suositut tekstit