sunnuntai 22. elokuuta 2010

Kaurainen puolukkakakku

Tätä kakkua leivoimme siskoni luona, pariinkin otteeseen. Tämä oli minusta aivan ihanan makuinen kakku! Puolukka-aikakin alkaa olla pian käsillä, joten kokeilkaapa tätä. Lisäksi tämä oli todella helppo ja nopea valmistaa.

Alkuperäinen ohje kirjasta Lempileivonnaiset (Ulla Svensk).


Kaurainen puolukkakakku

Taikina:
150 g voita huoneenlämpöisenä
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kaardemummaa
1 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
2 dl puolukoita
1 dl fariinisokeria
1 dl kaurahiutaleita

Sekoita kaikki aineet maitoa lukuunottamatta, taikinakulhossa sekaisin. Helpoiten tämä käy käsin. Lisää sitten maito ja sekoita vielä tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Ripota pinnalle puolukat.

Sekoita taikinakulhossa fariinisokeri ja kaurahiutaleet ja ripottele seos puolukoiden päälle.

Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa n. 40 minuuttia. Siirrä hieman jäähtynyt kakku lastan avulla tarjoiluvadille.

3 kommenttia:

  1. Tämä oli kyllä tosi hyvää - puolukoista huolimatta =) Siis puolukoista tykkään, mutta yleensä jäisinä pakkasesta naposteltuna.

    VastaaPoista
  2. Tämä vaikuttaa herkulliselta ohjeelta.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne Virpi ja Trina.

    Tämä oli minusta ainakin tosi hyvä kakku (ehkä kuitenkin enempi aikuiseen makuun, lapset tykkäävät ehkä enemmän makeasta).

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3