Punajuurilaatikko ja mandariinilla maustettu prosaanulkofile

Rakas ystäväni kertoi eilen valmistavansa punajuurista ruokaa, joten enköhän vaan itsekin innostunut kaivamaan punajuuret jääkaapista ja etsimään yksinkertaisen ohjeen tyyliin helppoa ja nopeaa (paitsi että paistamiseen meni n. tunti, mutta mikäs ruuan on uunissa ollessa, itsellä on sen ajan vapaat kädet :)

Raastamiseen pieni vinkki (vaikka voihan olla että kaikki muut ovat tämän asian jo aikapäivää sitten keksineet, eikä tämä ole mikään uusi asia kenellekään): Kun raastat vaikkapa juureksia (porkkanaa, punajuurta, lanttua jne.), niin kannattaa jättää kanta paikoilleen, näin välttyy ehkä raastamasta rystysiään. Tosin taisinpa raastaa itse kuitenkin... ei vaan olla raastimen kanssa ystäviä ;)

Helppo punajuurilaatikko (4:lle)

n. 700 g raastettua, tuoretta (luomu)punajuurta
2 (luomu)kananmunaa
n.1/2 l (luomu)kevytmaitoa
 n. 1 tl ruususuolaa
n. 1/2 tl rouhittua mustapippuria
3/4 dl (luomu)täysjyväspeltmannasuurimoita (tavallisetkin käy)

Sekoita kananmunat, maito ja mannasuurimot sekä suola ja pippuri. Lisää punajuuriraaste ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.

Mausteeksi laatikkoon voi lisätä sinihomejuustoa, jolloin tästä saa aivan juhlaruokaa tai jos kaikki perheessä eivät siitä tykkää, lisätä vasta oman annoksen päälle muutama nokare (jos siis itse siitä tykkää :)

Mandariinipossu (6-10 annosta)

1-1,5 kg porsaanulkofile
n. 2 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
2 tl kuivattua rosmariinia
2 rkl (luomu)dijon sinappia
1 suuren mandariinin tai appelsiinin mehu

Poista fileen pinnalta kalvo. Kaada fileen päälle ensin mandariini/appelsiinimehua (jätin ylimääräiset mehut paistovuokaan paiston ajaksi ja käänsin filettä n. puolivälissä paistoa). Hiero lihan pintaan kaikki mausteet, levittele viiimeisenä sinappi.

Paista lihaa uunissa 150 asteessa n. 1,5 - 2 tuntia. Tarjoa lisänä esim. punajuurilaatikkoa tai uunissa samalla paistettuja kasviksia ja lohkoperunoita. Mainion kastikkeen saat käyttämällä pohjana uunivuoan pohjalle valunutta paistolientä, maustamalla soijakastikkeella ja appelsiinimarmeladilla sekä lisäämällä kermaa.

Kommentit

Suositut tekstit