Pirteää salaattia

On tullut alkuvuonna taas taantuma ja ruokana on ollut niitä tuiki tavallisia ruokia: kaalilaatikkoa, lohikeittoa, "mössöruokaa" jauhelihasta ja kasviksista jne... Hyviä ruokia yhtä kaikki, mutta tekisi mieli välillä jotain vähän erilaisempaa. Siispä eilen päädyinkin kokeilemaan päivälliseksi uusimmasta Yhteishyvän reseptivihkosta bongaamaani salaattia. Tykättiin molemmat poikani kanssa, mukavaa vaihtelua tavis-salaattiin (salaatinlehti, kurkku, tomaatti), jota useimmiten sortuu tekemään. Ensimmäisen haarukallisen jälkeen jopa päätin, ettei mitään tavis-salaattia enää, oli tämä vaan sen verran hyvää.

Erityisen ihanan tästä varmaan teki tuo kastike, jota tosin tuli aika reilunlaisesti, olisi riittänyt vähän suuremmallekin määrälle salaattia. Lisäksi tietysti paahdetut pinjansiemenet ja verigreippi.. nehän on aivan ihania molemmat myös. Avocadoa en kovin usein käytä, mutta mukavasti se tähän salaattiin upposi (ja näyttää kivalta :)

Ensi kerralla voisi katkarapujen tilalla tai kaverina, käyttää loimulohta... lopputulos voisi olla aikas mahtava :)

Pirteä salaatti (2-4 annosta)

Salaatti:
1-2 (luomu)ruukku- tai jääsalaattia (minulla oli pieniä salaatteja kaksi, iso ruukku riittää yksikin)
2 verigreippiä
1 (luomu)avocado
150-200g katkarapuja (minulla oli säilyke, jos käytät pakastettuja niin sulata ja valuta)
1 dl pinjansiemeniä

Kastike:
2 rkl valkoista balsamicoa
4 rkl (luomu)oliiviöljyä (extra vergine)
1/2 dl greippimehua
1/2 tl ruususuolaa (tai tavallista)
mustapippuria (itse laitoin 5 mustapippuria murskattuna)

Paahda pinjansiemeniin väriä kuivalla paistinpannulla (varo polttamasta). Jäähdytä. Fileoi greippi kalvottomiksi siivuiksi ja purista jämistä mehu kastiketta varten (loput omaan suuhun :) Halkaise avocado, poista siemen ja kuoret ja leikkaa malto siivuiksi.

Revi salaatti sopiviksi paloiksi vadille, levittele päälle avocadonsiivut, greippilohkot, valutetut katkaravut sekä paahdetut pinjansiemenet.

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kaada salaatin päälle. Tarjoa alkusalaattina (tai esim. leivän kanssa kevyenä pääruokana tai välipalana).

Kommentit

  1. Mulla tulee salaattiin tosi harvoin itse tehtyä mitään kastiketta kun jotenkin se maistuu monesti paremmalta ilman. Mutta tuota voisi kokeilla kyllä.. ihan hyvä olisi minun lisätä tuota öljyn syöntiä. Yrittänyt viimeaikoina lisätä sitäkin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi HeartAndSoul. Minulla itsellä on ollut aivan sama juttu, käytän tai teen tuskin koskaan mitään kastiketta salaatille. Mutta tässä tuo kastike oli kyllä ihanan raikas ja piste i:n päällä. Kannattaa kyllä kokeilla :) Tämäntyyppinen kastike kävisi monelle muullekin salaatille, vaikkapa kanasalaatin kanssa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit