Hedelmäinen broilerikasari / Maku 1/2003

Tänään tuli testattua taas yksi Maku-lehden ohje. Tuossa aivan ensimmäisessä lehdessä oli myös jonkin verran juhlatarjoiluun sopivia reseptejä (mm. kasvis- ja kala-voileipäkakkua, riistapiiraita ja erilaisia makeita leivonnaisia), mutta niitä kokeilen sitten ehkä tuonnempana. Lisäksi päätin hypätä muutaman lehden yli, koska seuraavissa lehdissä oli kesä- ja syksy-aiheista ruuanlaittoa ja tykkäisin itse kuitenkin suosia sesonki-ajattelua ruuanlaitossa. Joten seuraavia ohjeita sitten talvi-kevät-lehdestä/lehdistä.

Tämä tänään testaamani broilerikasari oli aivan ihanan makuista, hedelmät antoivat broilerinlihaan sopivaa makeutta ja pähkinät mukavaa purtavuutta. Lisäksi ruoka oli nopea kuin mikä, puolessa tunnissa oli valmista pöydässä. Tätä tehdään kyllä varmasti toistekin. Ulkonäkö ei ole niin houkutteleva, mutta pikaisena arkiruokana menee kyllä :) Tuossa lehdessä oli kaksi hyvin samanlaista broileriruoka-ohjetta, joten yhdistelin niistä tämän alla olevan ohjeen.

Hedelmäinen broilerikasari (4:lle)

400 g maustamattomia broilerinsuikaleita
n. 100 g herkkusieniä
1 (luomu)sipuli
1/2 dl (luomu)cashewpähkinöitä
1/2 dl (luomu)kuivattuja luumuja
1/2 dl (luomu)kuivattuja aprikooseja
1-1 1/2 tl curry-jauhetta
1-1 1/2 tl (luomu)paprikajauhetta
1 tl (luomu)herbamare-yrttisuolaa
1/2 tl ruususuolaa
n. 3 dl omenamehua
n. 2 rkl karkeita vehnäjauhoja (voi käyttää myös esim. Maizenaa tai jotain muuta suurustetta)
1-3 dl vettä

Pilko sipuli ja leikkaa kuivatut hedelmät suikaleiksi ja sienet siivuiksi. Ruskista broilerinsuikaleet pannussa ja lisää ruskistuksen alkuvaiheessa sekaan myös sipuli. Kun broileripalat alkavat olla ruskistuneet lisää curry- ja paprikajauhe sekä cashewpähkinät ja sienet, sekoittele vähän aikaa. Lisää sitten sekaan myös yrttisuola ja ripottele päälle karkeita vehnäjauhoja, sekoita. Lisää sitten omenamehu ja osa vedestä (vettä voi lisäillä tarpeen mukaan, että koostumuksesta tulee sopiva), sekä suikaloidut hedelmänpalat.

Hauduta n. 10 minuuttia ja tarkista sitten maku ja lisää tarvittaessa vähän suolaa. Tarjoile esim. luomu-quinnoa-spelt-couscousin kanssa (minulla oli siis tuota).

Kommentit

  1. Tätä täytyy kokeilla, kuullostaa tosi hyvältä!

    Mistä ihmeestä muuten löydät nuo kaikki luomupähkinät ja mausteet ja muut? Olen yrittänyt meidän "oikeasti hyvässä" ruokakaupassa katsella, mutta ei ole osunut silmään. Luomu laktoositonta maitojuomaa ostin juuri kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. Hei Mirka, tämä ruoka oli kyllä ainakin meidän perheen mieleen, kannattaa kokeilla :)

    Jonkin verran teen tilauksia netistä, erityisesti Hyvinvoinnin Tavaratalosta https://www.hyvinvoinnin.fi/ryhma/458/Luomu. Luomu-Cashew-pähkinöitä saan Oulusta parhaiten Valintataloista ja Euromarketin valikoimista, muiden ketjujen kaupoissa en noita ole nähnyt :( Luomu-mausteita on erittäin suuret valikoimat Oulussa Life-kaupassa (Galleria) http://www.life.fi/index.php?p=myymalat&m1=Oulu. En tosin tiedä onko samanlaisia valikoimia muiden paikkakuntien Life-kaupoissa. Toivottavasti olisi.

    Netistä tilaaminenkin on kyllä helppoa ja lisäksi kun tilaa vähänkään enemmän niin paketti tulee täysin ilman toimituskuluja. Jauhot, linssit, kuivatut hedelmät, mausteet jne. säilyvät kuitenkin aika kauan, joten helposti saa vähän suuremman summan tilaukselle (Hyvinvoinnin tavaratalossa yli 79€ tilaus tulee ilman lisäkuluja :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit