perjantai 4. joulukuuta 2009

Paras possukastike

Tässpä postaus toissapäivän ruuasta. Pojaltani kyselin ruokakaupassa että mitäs tänään syötäisiin ja vastaus oli, että jotain jossa on lihaakin :) Ehdottelin ensin jauhelihasta jotain, mutta kun kissatkaan ei kuulemma jauhelihaa syö, niin miksi meidänkään pitäisi? Ostin siis porsaan sisäfileen ja päätin tehdä tätä possukastiketta, joka ainakin omasta mielestäni on erittäin hyvää. Tähän sopii vallan hyvin myös esim. maustamattomat porsaanlihasuikaleet. (Kuva ei varmastikaan ole erityisen houkuttava, mutta sen ei kannata antaa pelästyttää, tämä ON hyvää ja helppoa ja aika nopeaakin :)


Possukastike (4-5:lle)


(ainesten määrät on vähän arvauksia, kun en aina mittaile, mutta maistelemalla välillä selviää hyvin :)
1 porsaan sisäfile tai n. 400 g porsaanlihaa suikaleena
1 (luomu)sipuli
2 (suomalaista tai luomu) omenaa
2 rkl jyväistä (Dijon)sinappia
n. 2-3 rkl  (luomu)soijakastiketta
2 dl (luomu)ruokakermaa
n. 1/2 dl vettä
(suolaa, jos siltä tuntuu, itse en kokenut tarpeelliseksi)

Jos käytät possun sisäfilettä leikkaa se n. sentin paksuisiksi siivuiksi. Pilko sipuli pieniksi ja omenat kuutioiksi.

Ruskista ensin liha suurella pannulla. Lisää sipuli ja sekoittele vähän aikaa. Lisää sitten mausteet, sekoita vähän että mausteet sekoittuvat kaikkiin lihoihin ja lisää sitten kerma ja pikkuisen vettä (huuhdo kermapurkki :) Hauduta sen aikaa kuin perunoiden tai riisin kypsyminen kestää (itse hauduttelin 15-20 minuuttia).

Tarjoa täysjyväriisin tai vaikka peruna-bataattisoseen kanssa.

3 kommenttia:

  1. No nyt tuli nälkä!! Joskus tein hieman vastaavanlaista mutta pitänee noudattaa sun ohjetta seuraavalla kerralla. Ei ihan ensimmäisenä tule mieleeni omenaa sotkea kastikkeeseen mutta kun ajattelee niin varmasti sopii! Makeutta tuo mukavasti. Kiitos taas kivasti ideasta Marika. :)

    VastaaPoista
  2. Sinä kun et yhtään tykkää suklaasta niin käypä täällä --->
    http://www.suklaayhdistys.com/joulu2009.php

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne HeartAndSoul ja Virpi.

    Tuo omppu on ehkäpä juuri tuon ruuan juju, joka ei tosiaan ensimmäisenä tulisi mieleen lihakastikkeen mausteeksi :) Kannattaa kokeilla.

    Virpi: Joo, heti piti käydä (vaikken tosiaankaan tykkääkään suklaasta yhtään, niinkun et sinäkään ;)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3