Laiskan kokin jauheliha-papupata

Viime aikoina on laiskottanut töiden jälkeen lähteä ruokakauppaan. Ei vaan jotenkin jaksa, koska tekee mieli mennä vain mahdollisimman nopeasti kotiin. Usein onkin sitten tilanne se, että pitää koittaa kehitellä ruokaa aineksista, mitä kaapista sattuu ehkä löytymään… Mutta lauantai-aamuna lähdin aikaisin aamulla kauppaan hakemaan kerrankin kunnon ruokatäydennystä, ilman kiirettä ja poikakin vielä nukkui. Tosin huomasin kaupan pihaan pyöräillessäni, että lompakko jäi kotiin, joten uusi yritys! :D Siinä vaiheessa jo vähän mietin että lähdenkö enää uudestaan sinne kauppaan, mutta meninpä kuitenkin.

Kaupasta löytyi mukavalta kuulostava uutuus, Rönkän Nauta-Karitsa-jauheliha. Siitäpä syntyi sitten päivän ruoka, joka olikin oikein hyvää perus-arki-ruokaa. Toinenkin mukava uutuus lähti mukaan: PullaPirtin Luomu-Ruispalat. Kokeilkaa ihmeessä jos satutte omasta kaupastanne noita uutuuksia löytämään.



Jauheliha-papupata (4-5:lle)
400 g nauta-karitsa-jauhelihaa
2 (luomu)sipulia
2 (luomu)valkosipulinkynttä
500 g (luomu)tomaattimurskaa
N. 1/2 l keitettyjä papuja (minulla oli valkoisia, punaisia ja mustia (luomu)papuja)
1-2 dl vettä
1 tl kuminaa (murskaa vähäsen mortellissa)
1/2 tl kuivattua chiliä
1 tl kuivattuja yrttejä (timjami, oregano, basilika)
2 rkl (luomu)soijakastiketta
1-2 tl (luomu)sokeria
1/2-1 tl suolaa
 
Ruskista jauheliha ja paloitellut sipulit. Lisää tomaattimurska, pavut ja mausteet. Keittele jonkin aikaa ja ruoka onkin valmista! Ei voisi paljon helpommaksi ruuanlaitto enää tulla :) Poikanikin tästä tykkäsi kovasti, vaikkei hän papujen suuri ystävä olekaan. Mausteita ja kasviksia yllä olevaan ruokaan voi käyttää aivan mielivaltaisesti ja papujen tilalla (tai lisänä) käy myös riisi tai pasta. Mieluusti tietenkin täysjyvää.

Kommentit

  1. Papupata on kyllä hyvää. Pitääpä tehdä taas joku päivä. Ja mikä herkkukakku tuolla alapuolella. En kyllä voi edes katsoa sinnepäin, kun en ole tohtinut oikein käydä lenkillä viikkoon, kun tuntuu että on tulossa sairaaksi.

    VastaaPoista
  2. Miksi kaikki ruuat näyttävät netissä niin hyviltä? :) Ja varmasti onkin! Olen tuossa katsellut niin Marika taitaa olla luomutuotteiden kannattaja? Saisit joskus tehdä vaikkapa jonkun postauksen blogiisi luomutuotteista tällaiselle asiasta ymmärtämättömälle joka ostaa halvalla paljon eikä oikeastaan niin kiinnitä huomiota siihen ruuan laatuun. Varmasti olisi tosi fiksu valinta se luomu - en kiellä ollenkaan. Nykyään on kaikenmaailan "e-vitamiineja" noissa pakkauksissa aika kasa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos mukavista kommenteista Suvi ja HeartAndSoul.

    Toivottavasti Suvi olet pysynyt terveenä. Jos flunssa on tulossa niin parempi ottaa vähän rauhallisemmin, ettei tule mitään vakavampaa. Toivottavasti saat tehtyä papupataa joku kerta, se on kyllä hyvää minustakin :)

    Aivan oikeassa olet HeartAndSoul, luomua koitan suosia ja "E-vitamiinia" meidän perheessä koitetaan vältellä (poikanikin sen tietää, lukee kyllä kaupassa tuoteselosteita, mitä ei ehkä kovin moni teini-poika tee :D

    Meinasin jo kerran tehdä postauksen kaupassakäynnin vaikeudesta jos siellä ei vaikka olekaan jotain tiettyä tuotetta, jota ei yksinkertaisesti voi ostaa kuin luomuna (maito ja vehnäjauho nyt esimerkiksi).

    Kiitos tosi paljon ideasta, pitääpä laatia lähitulevaisuudessa jotain luomuunkin liittyviä postailuja :)

    VastaaPoista
  4. Tuli nälkä kuvaa katsellessa! Patoja täytyisikin tehdä enemmän. Olisiko sinulla muita hyviä pataideoita :)

    VastaaPoista
  5. Pataruuat on aika helppoja tehdä, siksi tykkään niistä itse. Ja hyviä tietenkin myös! :)

    Kyllä minulta varmaan muitakin pataideoita löytyy, vähän suunnitteilla hirvipata viikonloppuruokana.. postailenpa sitä sitten. Pata on siitä kiva ruoka että siihen voi käyttää lähes mitä tahansa aineksia omien ja perheenjäsenten mieltymysten mukaan. Eikä koskaan kyllästy kun on joka kerta vähän erilaista :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit