Suklainen täytekakku

Kun suklaalinjalle lähdetiin niin postaanpa tämmöisen täytekakkuohjeen (hyvä kakku vaikkapa sunnuntaina isänpäivää juhlistamaan? :) Tein tämän reilu kuukausi sitten eräälle työkaverille, kun hän täytti pyöreitä vuosia. Tämä oli kuulemma erittäin hyvää, erään ystäväni mielestä jopa niin hyvää että meinasi melkein pyörtyä :) 


Kääretorttu (kuvan kakussa kaksi kappaletta)

4 (luomu)munaa
1 ½ dl (luomu)sokeria
1 dl (luomu)vehnäjauhoja (tai pelkästään perunajauhoja)
1 dl (luomu)perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa (luomu)kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa heti sokeroidulle leivinpaperille, leikkaa kahtia ja anna jäähtyä.

Tein 2x kääretorttupohjan (tein koko 2x taikinan kerralla, paistoin kahdessa erässä, eli puolet ensin peltille, paisto ja sitten toinen puoli. Hyvin onnistui, ei ehtinyt lätsähtää taikina vaikka joutui vähän odottamaan se toinen pohja).

Leikkasin molemmat kääretorttulevyt kahtia ja sitten kostutin vähän (n. 1 rkl Doodleys toffeelikööriä + n. 1/2-1 dl maitoa). Kostutukseen voi käyttää hyvin pelkkää maitoakin, jonka mausteena ripaus vaniljasokeria.

Täyte (riitti kuvan kakkuun, eli kolmeen väliin):

3 liivatelehteä
100 g tummaa suklaata
4 dl kuohukermaa
1 prk mascarpone-juustoa
3 rkl (luomu)sokeria
n. 1/2 dl Doodleys tai Baileys-likööriä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi tumma suklaa veitsellä pieniksi muruiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri. Kiehauta Doodleys/Baileys ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetken aikaa ja lisää sitten pienissä erissä täytteeseen. Sekoita joukkoon vielä suklaarouhe. Levitä täyte kakun väleihin ja hyydytä jääkaapissa.

Likööristä häviää alkoholi kun sen kuumentaa, joten voi minusta aivan huoletta käyttää lastenkin kakkuun. Alkosta saa kätevästi sellaisia aivan pieniä 50 ml pulloja niin ei jää kaappiin sitten lojumaan jos ei ole muuta käyttöä :) Jos ei halua käyttää tuota likööriä niin liemenä voisi käyttää hyvin vaikkapa kahvia (tai maitokahvia).

Kuorrutus:

200g suklaata (voi olla mitä tahansa suklaata, mulla taisi olla Fazerin sinistä ja Brunbergin tummaa suklaata
n. 1 dl kuohukermaa

Pilko suklaa kattilaan kerman joukkoon. Kuumenna sekoitellen kunnes suklaa on sulanut ja massa tasaista (älä kiehuta!). Anna seoksen jäähtyä vähän aikaa ja kaada sitten tasainen kerros kakun päälle. Kuumana täyte imeytyy helposti kakkuun! Jos näin käy niin eikun uusi kuorrutus (nimim. Kokemusta on :) Kakku ei siitä yhtään mene sen huonommaksi jos tuollainen haaveri sattuu käymään.

Pursotukset:

Vatkaa n. 4 dl kermaa + 3 rkl sokeria vaahdoksi ja purostetaan tai levitellään kakun pinnalle. Itse käytin pursotuksissa Städterin 15mm lehtityllaa.

Kakku kannattaa tehdä viimeistään edellisenä päivänä, eikä haittaa vaikka parikin päivää aikasemmin tekee, paitsi kuorrutus kannattaa tehdä vasta edellisenä iltana.

Kommentit

  1. En yhtään ihmettele, että tuollaista herkkua maistellessa pyörtyy :) Niin kauniitakin kakkusi ovat!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti mukavasta kommentista Trina! :) Kyllä suklaiset herkut voi joskus olla pyörryttävän hyviä :)

    VastaaPoista
  3. Kylläpä näyttää ja kuulostaa hyvältä. Tuon kakun eteen voisi jo pyörtyäkin!

    VastaaPoista
  4. Jäin tässä lueskelemaan tuota ohjetta, että meinasi pikkuleivät palaa uuniin. Esan sedän vaimo kävi kutsumassa itsensä miehineen ja ehkä Pentin ja Railinkin jos ehtivät kotiutua kylään ja siksi piti ruveta leipomaan. Mutta tuo kakku näyttää niin hyvältä, että ehkäpä pitäisikin leipoa se sunnuntaiksi, vaikka suunnittelin testaavani Elsan synttärikakun onnistumista.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Ulla, minusta se ystäväni kommentti oli tosi hauska :D

    Virpi: Onpa kiva kun sukulaiset käyvät kutsumassa itsensä kylään.. mutta onhan siihen jokin syy, miksi haluavat itsensä sinne kutsua. Mitä loistavin seura ja ihanat leivonnaiset!? :) Me ei päästä joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Elsan synttäreille, mutta edellinen tai seuraava viikonloppu kävisi, jos se kävisi teille? Voitas leipoa yhdessä jotain? :)

    VastaaPoista
  6. Hui, miten ihanan suklaisia postauksia! ;) Varmasti makoisaa kakkua ja kauniskin on kuin mikä!

    VastaaPoista
  7. Vau.. oikeasti aivan valtavan upea kakku! Eihän tuollaisia näe kuin konditoriassa vitriinin takana mutta ei sitä raski edes ostaa! Jos minulla olisi tuollainen niin laittaisin sen kirjahyllyyn vitriiniin ja kävisin sitä siinä kuolaamassa. :)

    VastaaPoista
  8. Tein tätä isänpäiväksi, mutta en nyt noin hienoa saanut aikaan. Maukas oli, mutta kukaan ei pyörtynyt. Oletkohan lorauttanut liikaa tuota likööriä omaasi =) hi hii.

    VastaaPoista
  9. Kiitos taas kommenteistanne HeartAndSoul ja Virpi! :)

    Kyllä kaunis kakku on juhapöydän koristus, vaikka ei tuo yllä oleva kakku aivan parhaasta päästä olekaan. Täältä nettimaailmasta kyllä löytyy toinen toistaan uskomattomampia luomuksia, niinkuin varmaan tiedättekin :)

    Varmaan kuitenkin hyvä, ettei kukaan pyörry oikeasti kakun syönnistä :) Voihan se tosiaan olla että se likööri vaikutti ystävättäreeni tavallista voimakkaammin ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit