Marinoitu porsaanfile

Tulipa eilisestä terveysruoka-surffaamisesta kera illan Kuningaskuluttajan, jossa puhuttiin natriumglutamaatista sellainen lisäainekammo, etten pystynytkään illalla ostamaan kaupasta leikkelettä :D Minulla on kauppareissuilla joskus ongelmana etten oikein tiedä mitä ostaisin, kun toisaalta saattaisi haluta ostaa vaikkapa jotain maustettua jugurttia, mutta kun lukee sen purkin kyljestä mitä siihen purkkiin on laitettu, ei teekään enää mieli sitä jugurttia ja koitan etsiä kuumeisesti jonkin jugurtin jossa niitä lisäaineita ei sitten olisi (kaikista kaupoista ei saa luomujugurtteja). Tosin jugurtti ei kuulu meidän perheen arkeen, sitä ostetaan tosi harvoin joka tapauksessa. Mutta vastaava ongelma minulla tulee eteen monien muidenkin ruoka-aineiden kanssa. Valitettavasti.

Päädyinpä sitten siellä kaupassa pähkäilemään että ostan porsaan ulkofilettä ison n. 1,5 kg palasen ja paistan sen meille leikkeleen korvikkeeksi. Illalla pojan kanssa sekoiteltiin pikainen marinadi, johon laitoin reilun lorauksen (n. 1/2 dl) rypsiöljyä sekä reilun lorauksen (n. 1/2 dl) vaaleaa siirappia, n. 1 rkl tuoretta inkivääriä silputtuna ja ripaus kuivattua inkivääriä lisäksi (ehkä n. 1/2 tl) sekä n. 1,5 tl korianterin siemeniä rouhittuna ja 1,5 tl mustapippuria rouhittuna. Hieroin seoksen lihan pintaan ja laitoin jääkaappiin yöksi. Aamulla lisäsin lihan pinnalle vielä n. 2 tl suolaa ja liha 150 asteiseen uuniin, taisi olla siellä n. 1,5 tuntia.



Tulipa tosi hyvää ja valmistui todella helposti, kyllä tuota kelpaa makkaran korvikkeena syödä :) Poikakin sanoi aamupalaleipää mutustellessaan, että toki tämä kaupan makkarat voittaa. Lihalaatuja ja marinadeja voi vaihdella mielensä mukaan, vain mielikuvitus on rajoitteena.


Kommentit

  1. Nyt tuli kamala nälkä vaikka just tulin syömästä. Sun pitäisi hieman ajatella meitä lukijoitakin! >:/

    Ja toisekseen tuli jotenkin Joulu mieleen kun katsoo tuota lihaa - silloin saa herkutella yötä myöten!

    Pakko kai tänään hakea joku vastaava itselle uuniin kypsymään. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas kivasta kommentistasi :) Mukava että joku saa inspiraatiota näistä mun jutuista, mukava saada ideoita ja palautetta :)

    Mukavaa viikonlopun kokkailua ruudun sinnekin puolelle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit