Masentavan maanantain murkinat

Huono päivä. Eipä siinä sen kummempaa sanottavaa. Ei oikein työpäivän ja jumpan jälkeen järki kulkenut kaupassa, oli tarkoitus saada kotona jotain hyvää ruokaa ja nopeasti, mutta puolet tarvikkeista jäi sitten sinne kauppaan. Päädyttiin pojan kanssa sitten tekemään "pyttipannua" ja pitsaleipää. Pyttipannu = paistettuja perunoita ja sipulia maustettuna suolalla ja pippurilla sekä lihapullia. Lihapullat ovat vanhaakin vanhemmalla kermaviili-sipulikeitto-reseptillä tehtyjä, mutta takuuvarmasti hyvää ja helppoa. Salaattia oli lautasen reunalla vain lähinnä rekvisiittana. "Kastikkeena" mitäpä muuta kuin ketsuppia.


Lihapullat (36 kpl)

400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 pussi (luomu)sipulikeittojauhetta
1 prk kermaviiliä (minulla oli kevyt 6%)

Sekoita kermaviili ja sipulikeittojauhe. Anna turvota hetki. Lisää sitten jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele sitten leivinpeltille pieniä lihapullia. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Pitsaleivän leipätaikinan ohje on Pastanjauhajien mainio ohje.


Pitsaleipä (2 kpl)


n. 5 1/2 dl (luomu)vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl extra vergine -oliiviöljyä
2 1/2 dl lämmintä vettä

Päälle:
n. 2 rkl extra vergine -oliiviöljyä
mausteita (minulla oli grillausmaustetta)

Laita jauhot, kuivahiiva ja suola yleiskoneen kulhoon ja sekoita. Sekoita lämmin vesi ja öljy ja lisää vähitellen jauhojen joukkoon koneen käydessä. Vaivaa koneella 5-10 minuuttia. Voit tehdä myös käsin, silloin taikinaa pitää vaivata vähän pidempään. Taikina on valmista kun se irtoaa käsistä ja on kimmoisaa.

Kohota kaksinkertaiseksi (1/2-1 tunti). Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina kahteen osaan. Taputtele leivinpaperille littanoiksi leiviksi (molemmat mahtuvat limittäin samalle peltille). Voitele leipien pinta öljyllä ja ripottele mausteet päälle. Kohota leipiä n. puoli tuntia, leikkaa leivät neljään osaan ja pistele haarukalla. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Syö lämpimänä.

Kommentit

Suositut tekstit